Вітаю вас в блозі Вікторії Демченко, вчителя основ здоров'я ЗЗСО № 5 м. Токмака Запорізької області.
Сподіваюсь, що на сторінках блогу ви знайдете багато цікавої та корисної інформації.

14/10/2016

Відкритий урок у 6 класі. 
Значення води й  харчування для розвитку і здоров’я підлітків. Поживні речовини. Особливості харчування в  підлітковому віці.









Обираючи тему для свого відкритого уроку, я досить довго розмірковувала про те, яка тема найбільш актуальна для підлітків цього віку. Спостерігаючи кожного дня у школі за нашими учнями, зробила висновки, що наші діти  у своєї більшості мають нездорові харчові звички. Організм дитини ще досить слабкий, будь-яка необережна дія може спричинити дисбаланс у цій край тендітній системі . Травна система дитини особливо схильна до різного роду загроз, адже дитина тільки вчиться їсти дорослу їжу, тому деякі продукти можуть бути для неї шкідливими.       Основна мета мого уроку: ознайомити учнів зі складом продуктів харчування підлітків відповідно до їхнього віку, принципами раціонального харчування ; навчити відрізняти корисну їжу від тієї , що може нашкодити здоров’ю, як правильно розподіляти їжу впродовж дня , у якій кількості вживати воду; розвивати вміння відрізняти корисну їжу від тієї , що може зашкодити здоров’ю; виховувати культуру споживання їжі. Слід зауважити , що урок був проведений з використанням інтерактивної дошки SMART. Серед використаних методів на уроці найбільшу ефективність мали: обговорення притчи, мозковий штурм, обговорення ситуації, різні види практичних вправ, міні-лекція, інтерактивні вправи на дошці SMART.








  











Немає коментарів:

Дописати коментар