Вітаю вас в блозі Вікторії Демченко, вчителя основ здоров'я ЗЗСО № 5 м. Токмака Запорізької області.
Сподіваюсь, що на сторінках блогу ви знайдете багато цікавої та корисної інформації.

19/02/2021

                                               Гімнастика для мозку


Виявляється, спеціальна гімнастика для пальців може поліпшити вашу пам’ять, посилити концентрацію та увагу і в принципі дати поштовх для розвитку мозку.

Як поліпшити пам’ять, посилити увагу і концентрацію і в принципі дати поштовх для розвитку гостроти розуму? Ця гімнастика була розроблена Йосиро Цуцумі, японським дослідником і автором книги «Пальцевий самомасаж Йосиро Цуцумі. Починаємо з нуля».

Якщо ви будете робити це коротке тренування щодня, то за рахунок стимуляції пальців зможете омолодити весь організм і зробити роботу мозку більш ефективною. На кожному пальці знаходиться більше 3 000 механорецепторів, які безпосередньо з’єднуються з мозком, особливо з його корою. Коли ви робите такі вправи для пальців, то покращуються нейронні зв’язки, що позитивно впливає на функції мозку. Як і будь-яке інше тренування цей комплекс також починається з розминки.

На уроках  з основ здоров’я  виконуємо ці вправи з учнями. Це допомагає зняти психічну напругу, сконцентрувати увагу та поліпшити пам’ять. Ці валеохвилинки захоплюють дітей та покращують загальний настрій.









Немає коментарів:

Дописати коментар